homepage image

Over onze dirigent

Het muzikale geweten van Firma Vocaal

Rolinde ZieverinkSinds april 2018 staat ons koor onder de leiding van Rolinde Zieverink. Geboren in Duitsland, speelde ze al op 5-jarige leeftijd piano. Rolinde heeft altijd in koren gezongen en is al jong begonnen met het begeleiden van koren.

Opgegroeid in een gezin waar iedereen in de muziek zit (beide ouders ook werkzaam als dirigent), is ze op 16-jarige leeftijd gestart met haar studie Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Tijdens deze studie kwam Rolinde erachter dat zij het werken met groepen heel leuk vindt en daar in elk geval mee door wil. In die tijd ging ze haar eerste eigen koren leiden.

Omdat Rolinde meer wilde dan alleen het docentschap is ze begonnen met de studie muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daar studeert zij nu nog steeds in combinatie met een studie Koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Behalve Firma Vocaal leidt Rolinde The Joy in Bennekom en Popkoor 'N Joy in Huizen.

Over Firma Vocaal...

geschiedenis

Geschiedenis

Eind 2006 had Gerard van Amstel het idee om een gemengde Vocal Group op te richten in Weesp. Hoewel hij eerder dirigent was van koren met wat "zwaarder" repertoire, is hij tegenwoordig erg actief in de lichte muziek. Hij zette een lijvig artikel in het Weesper Nieuws en de aanmeldingen stroomden binnen. Het resultaat van wat er daarna gebeurde is op deze website te zien. Inmiddels zijn we bijna zo'n 50 mensen en werken we hard aan de opbouw en het fijnslijpen van ons repertoire.

bladmuziekOnze doelstelling

We willen ons graag profileren als Vocal Group met ambitie. Daarom dus niet zomaar een avondje in de week vrijblijvend zingen, maar gericht bezig zijn met instuderen (dat doen we trouwens thuis) en repeteren. Gezelligheid is iets wat absoluut belangrijk is maar is niet ons enige doel. Lekker bezig zijn met muziek maken en genieten van het resultaat is zeker ook iets wat hoog op onze lijst staat! We willen die resultaten graag laten horen als de gelegenheid zich voordoet. Meer informatie is te vinden op de repertoire pagina.

pianoRepetities

De repetities van Firma Vocaal vinden plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15. Het instuderen van muziek wordt thuis gedaan met behulp van professioneel vervaardigd studiemateriaal. Bladmuziek is in PDF en de partijen zelf zijn in mp3 formaat te downloaden vanaf de members area van deze site. Leden van Firma Vocaal hebben hier toegang via een login account. Door deze moderne methode bereiken we snel resultaat op de repetities en kunnen we snel muziek maken. Het adres waar we repeteren is:

Oecumenische Basisschool 'De Terp'
Schoolpad 1
1383 EA Weesp-Aetsveld

Klik HIER voor een plattegrond van Weesp.

Tijdens de schoolvakanties van de regio Noord zijn er geen repetities.

Firma VocaalZingen bij Firma Vocaal

Zingen is populair tegenwoordig. Wil je ook graag zingen bij een koor en ga je voor kwaliteit en ambitie? Dan zou Firma Vocaal wel eens goed bij je kunnen passen. We zijn een gemengde vocal-group en hebben als doel om uitvoeringen te geven in de theatrale sfeer en af en toe meedoen aan korenfestivals in het land of daarbuiten. Ons repertoire omvat pop- en musicalsongs met pianobegeleiding. Het koor zingt deze songs tijdens uitvoeringen uit het hoofd.

Als je wilt zingen bij Firma Vocaal is het beter om wat zangervaring te hebben. Aspirant koorleden doen eerst auditie bij de dirigent. Hij maakt een afspraak over auditierepertoire en een auditiemoment. Je hoort na je auditie direct of je wel of niet wordt toegelaten. Aanmelden kan via ons contactformulier. Langskomen tijdens een repetitie kan ook.

Wie zich herkent in bovenstaande profielschets moet zeker contact opnemen!

balk logo

Firma Vocaal is aangesloten bij BALK

Bond voor A cappella en Lichte muziek zingerde Koren